Waarom een massage?

In deze drukke maatschappij is ontspanning onontbeerlijk. Het heerlijke van een massage is dat je de dingen van de dag vergeet. Even nergens aan denken en alleen maar voelen, even aandacht voor jezelf. Het maakt je bewust van je eigen lichaam. Na afloop van een massage voel je je als herboren en zijn lichaam en geest weer in balans.

Tijd voor jezelf - Massage kan een gunstig effect hebben op het lichaam. Verdriet en rouw bijvoorbeeld kan onverwerkt leiden tot lichamelijke klachten. Ook gewoon de tijd nemen voor jezelf kan helend en ontspannend werken. Bij massage maakt het lichaam stoffen vrij die pijn verminderen en een gelukkig gevoel geven.

Ontspanningsmassage - Is een algehele massage die je ontvangt eventueel in combinatie met een massage- olie die op jou is afgestemd. Ik masseer met algehele aandacht en niet alleen klacht gericht. Het gaat mij om het totale welzijn.


Klassieke massage - Een Klassieke massage is gericht op spieren en gewrichten. Door middel van knedingen en strijkingen wordt er invloed uitgeoefend op de spieren, bloedsomloop en de stofwisseling. Daardoor kan de spierspanning omlaag gaan. Klassiek massage maakt je bewust van spanning en ontspanning in je lichaam.

Energetische massage - Deze massagevorm is gericht op energie. Tijdens deze massage richt je je op energie en het bewustmaken van verschillende sensaties in het lichaam. Deze kunnen waargenomen worden als warmte, kou, pijn, weerstand, verdriet etc. Het doel van deze massage is bewustwording van je eigen energie en eventuele blokkades die zich in het lichaam bevinden.